J35 Barça 1 - Madrid 2

No faré una crònica del partit. Ho trobo innecessari en un partit que han vist no sé quants centenars de milers de persones. I tampoc la faria si el resultat m’agradés més. El partit va ser lleig, i sorprenentment poc intens. El Barça no va estar fi, i la circulació de la pilota no era ràpida. Personalment no ho entenc, i va ser una gran decepció. Entenc perfectament el cop dur i definitiu que va suposar el segon gol del Madrid, però els 70 minuts anteriors van ser molt dolents, amb múltiples errades de concentració i de falta d’intensitat. I com acostuma a passar en partits així, es busquen culpables. Messi no va estar bé, Puyol va fallar al primer gol, Valdés no va estar bé al segon gol i també s’ha endut moltes crítiques Guardiola. Comencem parlant de Guardiola, i l’alineació.

Guardiola va sortir amb defensa de 3, i deixava a la banqueta a Alexis, Piqué i Cesc. Com es filtrava al matí, l’onze del Barça era el format per: Valdés / Puyol, Mascherano, Adriano /Alves, Xavi, Busquets, Thiago / Iniesta, Messi, Tello. Així doncs, Thiago i sobretot Tello eren les grans sorpreses del partit. No van estar especialment bé, però no se’ls pot culpar absolutament de res. Ja sabem com va això, les crítiques sempre venen a posteriori, i pel resultat. Hi va haver una jugada a la segona part on Thiago fa una gran assistència entre línies cap a Tello, que remata de primeres sol davant Casillas i falla. Si Tello fa aquest gol hauria sigut obra de les dues sorpreses de Guardiola, i tothom l’estaria alabant. Són detalls, i com ja vaig escriure al post anterior, no sempre cauen de banda del Barça. Guardiola va estar bé? Per mi, no.

En pincipi, era molt interessant la posició de Tello, atacant a Arbeloa. No va acabar de funcionar, i esperava que donés entrada a Alexis, molt més aviat del que ho va fer. Alexis pot ser moltes coses, però aporta una intensitat que faltava al camp. I no sé fins a quin punt se li pot retreure, però no semblava que hagués mentalitzat prou als seus jugadors ahir. Potser va creure que ja sabien i tenien clar que es jugaven la lliga, però va semblar que no van sortir amb la mentalitat que ens tenen acostumats en aquests grans partits. Avui el drama és molt més gran del que hauria de ser. La substitució de Xavi preocupa i ens demostra que té alguna cosa més del que ens diuen.

Comença a ser evident que hi ha cas Piqué, i fins i tot hi ha rumors de filtracions del vestuari. Es una evidència que es va filtrar l’onze de Guardiola, i molta gent apunta diferents culpables. En definitiva, un bon merder. Per aquest motiu vull recordar que dimarts el Barça es juga la temporada contra el Chelsea, i els ànims i la temporada poden ser molt diferents si es remunta la eliminatòria. Jo no sóc partidari de cremar-ho tot, però per aquells que si volen fer-ho, només demano 3 dies. Espereu al partit contra el Chelsea. Jo encara veig al Barça amb ganes de guanyar la Champions.

I res més. Des d’aquí felicito al Madrid pel títol de lliga. Guanyant al Camp Nou han demostrat que es mereixen aquesta lliga. Una altra cosa són les formes, però ells el que volien era guanyar. Potser estem felicitant als que han agredit, insultat, robat i denunciat falsament, però els del Barça som així. Ahir no hi va haver cap tangana ni robatori arbitral. Deu ser perquè el que va guanyar no va ser el Barça. Que se’n riguin, o que no s’ho prenguin seriosament, però els del Barça ens ho creiem: som i serem.

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada